Gå til innhold

Levende filmlyd

for barn

For dem som kan se film, men ikke like lett leser undertekst legger vi stemme på filmer under Tiff Junior.

Noen av filmene som vises på festivalen er ikke oversatt til norsk. I en seksårs periode hadde vi samarbeid med barnefilmfestivalen hvor vi la norske stemmer på filmene under visning. Nå skal vi gjøre det igjen.

 

Familien Webster

Den rødhårede edderkoppen Lili bor med sin helt ordinære, men likevel eksepsjonelle, edderkoppfamilie i et heismaskinrom. Alle har sine unike personligheter. Hovedkarakteren Lili er nysgjerring og eventyrlysten. Hun er stadig vekk ute på nye eventyr: på familieutflukt, hjelper på en fluefarm, jobber med skoleprosjekter… Men nå skal hun på sin største og skumleste oppdagelsesferd, for å møte ei menneskejente! Lilis utfordringer gjenspeiler på mange måter utfordringer dagens barn møter i livet.

På begge visningene vil du kunne møte filmens regissør, produsent og manusforfatter: Katarína Kerekesová.

Etter visningen blir det stor åpningsfest i Rådhusparken og alle er invitert!

Visninger

Verdensteatret kino,
lørdag 2. september kl 12.30
søndag 3. september kl 14.00

I media

Bladet Tromsø 2015  og 2017

Under kan du se om filmene vi har lagt stemmer på tidligere år.

 

2018

 

 

 

PLOEY

Sandloene er trekkfugler. Lille Ploey kan fortsatt ikke fly, så resten av familien drar avgårde uten han. Dermed må han overleve den islandske vinteren, slemme fiender og seg selv, for å kunne gjenforenes med sin kjære til våren.

2017

VILLADS FRA VALBY
(VILLADS FRA VALBY/GOING TO SCHOOL)

Villads er en 6 år gammel gutt som skal begynne på skolen etter en hyggelig sommer sammen med sine foreldre og to søstre. Villads er full av fantasi og påfunn, og ikke alltid like flink til å følge de voksnes regler, noe som gjør at han ofte havner i trøbbel.

Nå må han bli kjent med sine nye klassekamerater, en søt jente, og hans nye lærer – som ikke ser verden helt i samme høyde som Villads.

UGLER OG MUS
(UILENBAL / OWLS & MICE)

Meral er ny i byen, og i sin nye leilighet finner hun en ny venn: en mus. Så det gjør ikke så mye at det virker vanskeligere å skaffe seg venner på skolen. For å redde musa fra foreldrenes musefeller, smugler hun den med seg på leirskole. Men farene er nok enda flere for den lille bymusa ute i skogen, og snart får Meral og de andre i klassen lære seg mye om naturens kretsløp.

UGLER OG MUS er noe så sjeldent som en naturfagsmusikal!

2016

JACK BESTILLER EN BROR
(JACK BESTELT EEN BROERTJE / JACK’S WISH)

Jack er åtte år og enebarn. Han har to mammaer og alt han ønsker seg til bursdagen sin er en lillebror. Til sin store skuffelse får han en diger kanin istedet… I protest tar han på seg et par kaninører, som han skal ha på seg døgnet rundt til han får lillebroren han vil ha!

Det er ikke lett å finne ut av hvor søsken egentlig kommer fra. Det viser seg at Jack sine mammaer har bestilt han på nett, så hvorfor kan ikke Jack rett og slett bestille broren sin selv?

2015

SANGEN FRA HAVET
(SONG OF THE SEA)

Et fantastisk og fascinerende eventyr fra Irland. Ben og Saoirse bor med faren sin på en øy ved storhavet, men skal flytte til byen en stund med bestemor. Så oppdager Ben noe utrolig: Søsteren er en slags sel – en magisk skapning fra havet. Med sangen sin kan hun befri
andre skapninger fra trolldommen som Ugle-Heksa
har kastet over dem. På den fantastiske reisen
som følger må søsknene takle frykt og store farer
for å bryte forbannelsen.

YELLOWBIRD
(GUS – PETIT OISEAU, GRAND VOYAGE)

Gus er den spinkle, forsiktige og litt klossete typen. Han har verken mamma eller pappa, og ønsker seg mest av alt i hele verden en familie. Han er altså ikke den mest opplagte lederen for en halsbrekkende ekspedisjon helt til Afrika. Men det er akkurat det han en dag blir – og vi får bli med på den eventyrlige, spennende ferden. Sa vi forresten at Gus er en bitteliten, gul fugl?
Morsom er han også!

2014

PIM & POM PÅ EVENTYR
(PIM & POM: HET GROOTE AVONTUUR)

Pim og Pom er to katter som bor hjemme hos en dame – Pim er eventyrlysten og full av påfunn, Pom er mer forsiktig og fornuftig. I denne filmen tar niesene til damen med seg Pim og Pom på piknik, og prøver å kidnappe dem for å ha dem for seg selv. Kattene slipper unna, men finner ikke veien hjem. Når de møter en gjeng bakgårdskatter, settes vennskapet mellom de to på prøve. Artig animasjon fra Nederland.

HESTEN PÅ BALKONGEN
(DAS PFERD AUF DEM BALKON)

Mika er en litt autistisk gutt på ti år som er veldig flink i matte. Da han oppdager en hest på balkongen ved siden av, blir livet hans snudd på hodet. Hesten tilhører Sascha, en gammel mattelærer, som nå må selge hesten til slakt. Og nå som Mika er blitt så glad i den! Sammen med venninna Dana gjør han alt for å redde hesten. En actionpreget historie med spenning til siste slutt.

2013

SNØDRONNINGEN
(СНЕЖНАЯ КОРОЛЕВА)

Den onde Snødronninga har lagt verden i is og snø,
og sender trollet Orm for å fange den eneste som kan true hennes makt: guttungen Kai, som er etterkommer av Snødronningas fiende. Snødronninga fryser Kai til is, men vet at Kai også har en søster, Gerda. Hun vil gjøre alt hun kan for å få frigitt sin bror. Eventyrlig, fartsfull og fantastisk animasjonsfilm fra Russland.

BRAM – MED MAKK I ROMPA
(BRAMMETJE BAAS)

Bram gleder seg til å begynne på skolen, men det blir ikke helt som han hadde drømt om. Læreren synes han er alt for urolig og kjefter på han for at han ikke klarer å sitte stille. Snart er skolen et mareritt forBram, som helt ufrivillig blir klassens urokråke.

SKULKERNE
(TOM LE CANCRE)

En førsteklasse er på tur i skogen, og når læreren spiser et bær og besvimer, starter eventyret. Mens barna leter etter veien tilbake til landsbyen møter de Tom, en rampete storing som har bestemt seg for å aldri bli voksen. For å få reparert bilen Tom skal kjøre ungene hjem i, trenger han hjelp fra en ulvemann som har en favorittrett: barn…

I samarbeid med TIFF Junior

Folk sier …

Va de du som lagde stemmen til den lille fuglen som lærte seg å fly? Det va kjempeartig!

Gutt i publikum

Bilder

Folk sier …

Va de du som lagde stemmen til den lille fuglen som lærte seg å fly? Det va kjempeartig!

Gutt i publikum

Vi gir liv til lokal kunnskap