Gå til innhold

MERopplevelse

for alle

Om prosjektet MER Opplevelse:

Vi gjør turistopplevelser til kulturopplevelse.

Det er fem bedrifter med i pilotprosjektet, alle godt forankret i Nord-Norge, og ellers veldig ulike. Sadio Nor Teater gjennomfører prosjektet. Ved å bygge ut opplevelsen med historier, tydelig regi og bevissthet om hvilken stemning som bygges opp, skal vi sammen skape en mer innholdsrik opplevelse for gjestene.

 

Bedriftene som deltar

Lyngsfjord Adventure
Lyngsfjord Adventure går fra å tilrettelegge turer med hundeslede, scooter, rein og slede, til å tilby eventyr.(adventure) Guider og verter kurses i historiefortelling, formidling og tilstedeværelse.

 

 

Vikran Ferie
Vikran Ferie har etablert prosjektet Tromsø Sjøtroll. Sadio Nor Teater har utviklet basishistorien om Sjøtrollet. I oktober 2019 hadde vi lansering, Sjøtrollet våknet av dvalen og er på full fart framover.

Utdrag; Og så en dag fikk æ liv i vannet. Æ vet ikkje helt korsjn, men det kan ha vært fordi det va solskinn i ei hel uke, i den tida sola e oppe dag og natt, og det va fullmåne den tredje dagen i soluka, og det må ha vært absolutt og fullstendig vindstille. Ikkje ei krusning på havet, hele uka. Og så må det selvfølgelig ha vært høljeregn hele uka i forveien.. Det kan ha vært dærførr.

Aurora Spirit
Aurora Spirit har en fin visuell profil, nå ønsker de å benytte vår kunnskap som stemmeskuespillere til ny VoiceOver for en av filmene i utstillingen. Bedriften har også bedt oss finne fram til nye norrøne fortellinger som bidrar til å gi gjestene en sterkere opplevelse.

 

Fjellheisen
Fjellheisen ønsker å gi lokalbefolkningen nye opplevelser. Vi lager teater som skal spilles i skuldersesongene. I september blir det teaterforestilling for barn og voksne på Fjellheisplatået.

 

Utdrag: «Det var Bevri som var kommet hjem til menneskene, og som ikke ville forlate dem igjen. Et mysterium, men mest et mirakel hadde skjedd. Og vi skulle gjerne hørt Bevris egen fortelling. Og det er akkurat det vi skal nå, ved hjelp av teatrets magiske kraft.«

Hvalsafari Andenes
Hvalsafari Andenes ønsker å gi sine gjester en arktisk safari. Sadio Nor Teater jobber med guidene på regien av turen, oppbygging og sammensettingen av opplevelsen.

 

I samarbeid med

Støttet av

Folk sier …

Opplevelser er hendelser som engasjerer enkeltmennesket på en personlig måte

Pine & Gilmore 1999

Bilder

Folk sier …

Opplevelser er hendelser som engasjerer enkeltmennesket på en personlig måte

Pine & Gilmore 1999