Vikinger i Nordforestilling
for barn


Se Kalender

Vikingtida i Nord-Norge er spennende, med mange historier å fordype seg i. Nord-Norge ble tidlig bebodd – de eldste spor av mennesker i Norge er funnet i Finnmark, og de eldste spor av hustufter i Norge er funnet på Træna i Nordland.

Publikum taes med inn i vikingtida. Der får de møte Asbjørn Sigurdsson Selsbane og hans familie, og ta del i deres utfordringer og håndteringa av dem.

Når kan jeg se forestillinga?

Høsten 2019

Hvor kan jeg se den?

Tromsø Museum – Universitetsmuseet

Hvem

Forestillinga er et tilbud til 6. trinn i Tromsø kommune

Om forestillinga

Kunnskapsoverføringa er handlingsorientert og bygger på deltakelse, hvor publikum får erfare og gjøre. Deltagerne kler seg ut som vikingbarn og får vikingnavn under besøket. De får også øve seg på praktiske ting som håndverk, vikingspill og runeskrift.

I samarbeid med/for

Universitetsmuseet i Tromsø

Den kulturelle skolesekken i Tromsø Kommune

E-post: dks@tromso.kommune.no
Tlf: 77 79 05 75

Medvirkende

Nina Rosenlund

+47 48049924   nina@sadionor.com

Jeg liker veldig godt å skape klassiske karakterer og dramaturgi, som jeg framfører på utradisjonelle steder.

Merete Ryen

   merete.ryen@uit.no

Jeg jobber som museumspedagog på Tromsø Museum – Universitetsmuseet, og jeg er opptatt av tverrfaglighet, lek og nysgjerrighet i undervisningen.

Jens Peder Magnussen

   

Jeg er arkeolog, med jernalder og vikingtida som spesiale. Jeg synes det er spennende å jobbe med folk og publikum, som museumsvert og lærer på Tromsø Museum.

Emilia Lemaniak Lamøy

   

Kunsthistoriker og museumsvert på Tromsø museum. Jeg liker å formidle alle slags temaer, og har spesielt stor interesse for brukskunst i Nord.
SadioNor