Vikinger i Nordforestilling
for barn


Se Kalender

Vikingtida i Nord-Norge er spennende, med mange historier å fordype seg i. Nord-Norge ble tidlig bebodd – de eldste spor av mennesker i Norge er funnet i Finnmark, og de eldste spor av hustufter i Norge er funnet på Træna i Nordland.

Publikum taes med inn i vikingtida. Der får de møte Asbjørn Selsbane og hans menn, og ta del i hans spennende reise i vårt langstrakte land.

Når kan jeg se forestillinga?

Se kalender.
Ønsker du å se forestillinga, er det bare å ta kontakt!

Hvor kan jeg se den?

Tromsø Museum – Universitetsmuseet

Hvem

Forestillinga er et tilbud til 6. trinn i Tromsø kommune

Om forestillinga

Kunnskapsoverføringa er handlingsorientert og bygger på deltakelse, hvor publikum får erfare og gjøre. Deltagerne kler seg ut som vikingbarn og får vikingnavn under besøket. De får også øve seg på praktiske ting som håndverk, vikingspill og runeskrift.

I samarbeid med/for

Universitetsmuseet i Tromsø

Den kulturelle skolesekken i Tromsø Kommune

E-post: dks@tromso.kommune.no
Tlf: 77 79 05 75

Medvirkende

Klaus Løkholm Bergli

+47 90 02 68 74   klaus@sadionor.com

Jeg jobber for at møtet mellom publikum, skuespilleren og historiene skal være så nært og enkelt som mulig.

Marianne Giæver

   

Jeg er museumlærer og synes den praktiske delen av formidlinga er veldig viktig, innenfor arkeologi, nyere kulturhistorie, samisk kulturhistorie, kirkekunst, polarhistorie, botanikk, geologi og zoologi.

Jens Peder Magnussen

   

Jeg er arkeolog, med jernalder og vikingtida som spesiale. Jeg synes det er spennende å jobbe med folk og publikum, som museumsvert og lærer på Tromsø Museum.

Silje Sivertsvik

   

Jeg er arkeolog med yngre jernalder som spesiale, siste par årene har jeg kost meg i rollen som museumsvert og med aktiviter for barn. I Vikinger i Nord har jeg fått utfordring som kona til Selsbane.
SadioNor